Mastopeksia - Rintojen kohotus

Rintojen kohotus Oulu

Rintojen kohotus, mastopeksia

 

Rintojen kohotusleikkausksessa eli mastopeksiassa laskeutunut rintakudos muotoillaan uudelleen ja kohotetaan. 

Rintojen volyymin katoaminen ja kudoksen veltostuminen ovat yleensä imetyksen tai runsaan painonpudotuksen aiheuttamia jälkitiloja. Myös ikääntyminen ja perintötekijät vaikuttavat rintojen muotoon.

Toimenpiteessä olemassa oleva kudos muotoillaan uudelleen ja löysää ihoa poistetaan. Nännipihaa voidaan pienentää. Tarvittaessa rintojen kadonnut volyymi palautetaan rasvansiirrolla tai rintaimplantilla. Rinnan suurennus voidaan tehdä myös jälkikäteen omana erillisenä toimenpiteenään.

Arpi tulee nännin ympärille, isommissa toimenpiteissä myös nännistä alaspäin ja toisinaan myös rinnanaluspoimuun. Leikkauksen jälkeinen toipuminen vie 1-4 viikkoa toimenpiteen laajuudesta riippuen. Tukiliivien käyttöä suositellaan kuukauden ajan leikkauksesta. Kevyt liikunta on suositeltavaa 1-2 viikkoa toimenpiteestä.

Rintojen kohotusleikkausta ei luokitella sairaudenhoidoksi eikä leikkauksesta yleensä saa Kela-korvausta. Mikäli kyseessä on asymmetria tai tubulaarisien rintojen korjaaminen, potilas voi olla oikeutettu Kela-korvaukseen.