You are currently viewing Melasma

Melasma

Kerran vuodessa saan puhelinsoiton samalta henkilöltä. Hän tiedustelee hoitovaihtoehtoja melasman hoitoon. Kerron, että hoitovaihtoja on, joskin niiden käyttö vaatii pitkäjänteisyyttä ja hoitoon sitoutumista. Laser on yksi hoitovaihtoehto, hinta 500 eurosta ylöspäin/hoitokerta. Melasman hoito voi olla sekä kallista että työlästä – soittaja ei koskaan saavu vastaanotolle.

  • Melasman taustalla on altistuminen UV-säteilylle, ihon tulehdustila, hormonitoiminta ja naisilla usein hormonaalinen ehkäisy tai raskaus.
  • Melasman hoidon pohjana on aina ihon UV-suojan käyttö. Jo 5 minuutin auringossa olo voi riittää mitätöimään hoitojen tulokset.
  • Tyrosinaasin estäjät hillitsevät melaniinin tuotantoa. Melaniinin hajottajat hajottavat jo olemassa olevia pigmenttimuutoksia.

 

Ohessa muutama hoitovaihtoehto melasmaan:

Laserhoidoissa on erityisen tärkeää valita laitteeseen perinpohjaisesti kouluttautunut henkilö. Laserhoitojen haittana voi olla palovamma ja melasman paheneminen. Myös laserhoidot tehdään sarjana.

Kemialliset kuorinnat uudistavat ihon pintakerrosta ja irrottavat pigmenttiä. Kojichappo (PRX-T33) on tyrosinaasin estäjä.

C-vitamiini antioksidanttina auttaa korjaamaan auringon vaurioittamaa ihoa. Sillä on myös melaniinin tuotantoa hillitsevä ja ihoa vaalentava vaikutus.

Niasiiniamidin, B3-vitamiinin ehkäisee ruskettumista, melanogeneesia.

Atselaiinihappo on tyrosinaasin estäjä ja se estää melanosyyttien hyperaktiivisuutta.

Traneksaamihappoa käytetään leikkausvuodon ehkäisemiseen, mutta sitä on myös voiteissa, tablettina tai mesoterapiatuotteena.Traneksaamihappo estää melaniinin muodostusta.

Retinoidit ehkäisevät liiallisen pigmentin muodostumista ja uudistavat ihoa.

Myös mikroneulaus hajottaa pigmenttiä ja se voidaan yhdistää erilaisiin mesoterapiatuotteisiin tai PRP:aan.

Paras tulos saavutetaan yhdistelmähoidoilla. Pigmenttiä vaalentavat voiteet sisältävät usein laajasti eri vaikuttavia ainesosia. Pinnallisten hoitomuotojen rinnalle voidaan ottaa mesoterapiatuotteet ja/tai mikroneulaus.

– Environ Mela-Even Cream 57e
– Environ Mela-Prep Lotion 59e
– HL Lightening Mask 61e

Tulokset alkavat näkyä n.3kk kuluttua hoidon aloittamisesta.